header

حكمت

home
list
archive
درباره وبلاگ
دسته بندی موضوعات

فضای مجازی و نکات منفی آن (4)

وصیت نامه های شهدا (4)

سیره و روش زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) (3)

اهمیت حجاب و عفاف (3)

دستاوردهای دفاع مقدس (3)

شهید حججی (3)

دختری که به خاطر حجاب به شهادی رسید (3)

تاثیر فرهنگ غرب (2)

آشپزی (2)

نماز شب و فضیلت های آن (2)

فواید خواندن قرآن (2)

بیوتروریسم (2)

معامله قرن (2)

آثار جنگ نرم بر فرهنگ از دیدگاه رهبری (2)

وظیفه خانواده در نماز فرزندان (2)

مضرات استفاده از محصولات تراریخته (2)

دستاوردهای انقلاب اسلامی (2)

فواید شگفت انگیز نماز (1)

راه های فریب دشمن و نحزه مقابله با آنها (1)

نقش زنان در دفاع مقدس (1)

شهید سلیمانی (1)

نماز امام زمان(عج) (1)

تراریخته چیست؟ (1)

دعای(اعددت لکل هول) و فضیلت آن : (1)

ثواب نوشتن صلوات (1)

فوایدخواندن سوره یس (1)

خوش اخلاقی (1)

دفاع مقدس (0)

نماز اول وقت (0)

فضیلت ذکر و یاد خدا از دیدگاه امام جعفر صادق(ع) (0)

عملی که پاداش هزار رکعت نماز را دارد (0)

نامه خدا خطاب به انسان (0)

فضیلت های استغفار و صلوات (0)

راه های مقابله با جنگ نرم (0)

آمار وبلاگ

تعداد بازدیدها :

69770

تعداد نوشته ها :

18

تعداد نظرات :

0

آثار جنگ نرم بر فرهنگ از دیدگاه رهبری

 آثار جنگ نرم بر فرهنگ از دیدگاه رهبری
در این زمینه، رهبر انقلاب اسلامی دیدگاه های شفافی دارند که در ادامه به آنها اشاره می شود:

«امروز ملت ما در مقابل خود، جبهه ی گسترده ای را ملاحظه می کند که با همه توان خود درصدد این است که انقلاب اسلامی را از خاصیت و اثرِ ضد استکباری بیندازد. از اول پیروزی انقلاب، همان جبهه سعی اش این بود که نگذارد جمهوری اسلامی که مولود انقلاب است پا بگیرد؛ همه تلاش خودشان را کردند که جمهوری اسلامی را از بنیان نگذارند رشد کند، و البته نتوانستند. اقدام سیاسی کردند، محاصره اقتصادی کردند، جنگ تحمیلی را هشت سال بر این مدت تحمیل کردند، دشمنان این ملت را تجهیز کردند، وسوسه های درونی را به جان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی انداختند، نتوانستند.

آن ها به این نتیجه رسیده اند که باید از محتوای نظام هرچه می توانند کم کنند این تهاجم فرهنگی که بنده چند سال قبل گفتم، این شبیخون فرهنگی که انسان در بخش های مختلف علائم آن را مشاهده می کرد و امروز هم انسان آن را در بخش های مختلفی می بیند به این نیّت است با این قصد است که انقلاب را از محتوای خود، از مضمون اسلامی و دینی خود، از روح انقلابی خود تهی کنند و جدا کنند این، از همان نقاط حساسی است که هوشیاری مردم را می طلبد»

«این را امروز فهمیده اند و دانسته اند که مواجهه استکبار با نظام جمهوری اسلامی دیگر از نوع مواجه دهه اول انقلاب نیست. در آن مواجه زورآزمایی کردند؛ شکست خوردند. مواجهه سخت بود، ایجاد جنگ بود، کودتا بود. در اول انقلاب، کودتا راه انداختند، شکست خوردند. شورش های قومی راه انداختند سرکوب شدند و شکست خوردند؛ جنگ تحمیلی را به راه انداختند که هشت سال به طول انجامید شکست خوردند، پس دنبال این راه ها نخواهند رفت، یعنی احتمالش ضعیف است، البته باید همیشه هشیاری نسبت به همه جوانب باشد اما این اولویت استکبار در مواجهه با نظام اسلامی نیست.

اولویت، آن چیزی است که امروز به آن می گویند جنگ نرم! یعنی جنگ به وسیله ی ابزارهای فرهنگی به وسیله نفوذ، دروغ و شایعه پراکنی با ابزارهای پیشرفته ای که امروز وجود دارد، ابزارهای ارتباطی ای که ده سال قبل و پانزده سال قبل و سی سال قبل نبود، امروز گسترش پیدا کرده، جنگ نرم یعنی ایجاد تردید در دل ها و ذهن های مردم.»

«این حرکت عظیمی که با انقلاب اسلامی شروع شد، یک حرکت تمام شده نیست؛ مطلقاً تمام شده نیست، آن حرکت ادامه دارد. همینی که حالا معمول شده که در بیان ها و در تلویزیون و توی تبلیغات و توی دادگاه و توی زبان همه، می گویند: جنگ نرم؛ راست است، این یک واقعیت است؛ یعنی الان جنگ است. البته این حرف را من امروز نمی زنم، من بعد از جنگ ـ از سال 67.

همیشه این را گفته ام، بارها و بارها. علت این است که من صحنه را می بینم؛ چه بکنم اگر کسی نمی بیند؟! چه کار کند انسان؟! من دارم می بینم صحنه راه می بینم تجهیز راه می بینم صف آرایی ها را، می بینم دهان های با حقد و غضب گشوده شده و دندان های با غیظ به هم فشرده شده علیه انقلاب، علیه امام و علیه همه این آرمان ها و علیه همه آن کسانی که به این حرکت دل بسته اند را این ها را انسان دارد می بیند خب چه کار کند؟ این تمام نشده چون تمام نشده، همه وظیفه داریم. وظیفه مجموعه فرهنگی ادبی و هنری هم وظیفه مشخصی است بلاغ تبیین بگویید، خوب بگویید، من همیشه تکیه بر این می کنم: بایستی قالب را خوب انتخاب کنید و هنر را بایستی تمام عیار توی میدان بیاورید، نباید کم گذاشت، تا اثر خودش را بکند.» 

«از همان سال های هفتاد و سه، هفتاد و چهار، هفتاد و پنج و هفتاد و شش روز به روز این تقابل شدیدتر شد. رخنه افکنی در مبانی اعتقادی و ارزشی نظام در سطوح مختلف شروع شد حتی در خود انقلاب و حتی در ریشه های عمیق تر انقلاب مانند اسلام، عاشورا، تشیع و جدا نبودن دین از سیاست که جزو مبانی مسلم فکری در نظر متصدیان انقلاب و روشنفکران کشور و پیشروان این حرکت عظیم بود، شبهه افکنی و تردیدافکنی به شکل همه جانبه عمیق شروع شد.

سمینارها تشکیل دادند، کنگره ها تشکیل دادند، نشریات تخصصی در این زمینه در خارج از کشور به وجود آوردند و هر چه هم توانستند در داخل کشور از پایگاهایی که ممکن بود در اختیار آن ها باشد و در اختیارشان بوده استفاده کردند آنها (آمریکا) در آن دوره ده ساله اول (پیروزی انقلاب) با توطئه براندازی سخت، جنگ تحمیلی و تحریم اقتصادی شروع کردند؛ اما نتوانستند کاری بکنند. جنگ تحمیلی و تحریم اقتصادی هر کدام به نحوی برای ملت ایران و جمهوری اسلامی یک فرصت شد این ابرهای تیره ای که آن ها روی سر ملت ایران راه انداختند، در دل خود، برای ملت ایران باران های نافی داشت.

جنگ، ما را مصمم و استوار کرد؛ تحریم اقتصادی ما را به فکر اتکای به خود انداخت و همه این برکات را برای ما آورد. در دوره بعد، براندازی نرم را دنبال کردند -تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی- که آن هم به جایی نرسید و بعد از سال های متمادی نتیجه این شد که حالا یک دولت متکی به اصول و با شعار اصول سرکار می آید، که پیداست تهاجم فرهنگی نتوانسته آن کاری که آنها می خواستند بکنند بعد از این همه توطئه های دیگر در راه است، که ما باید خودمان را مصون کنیم.»

در جمع بندی چرایی منشاء جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی می توان گفت که مقام معظم رهبری، بر دو دلیل اصلی به عنوان منشأ جنگ نرم و چرایی به وجود آمدن جبهه عظیم فرهنگی در برابر جمهوری اسلامی تأکید دارند که عبارت است از:
 شکست دشمن در مواجهه سخت با نظام اسلامی
 عمیق تر و پیچیده تر شدن ریشه های نظام اسلامی

براساس دلایل یاد شده می توان نتیجه گیری کرد که با توجه به ناکامی دشمن در مقابله سخت (شورش های قومی، کودتا و جنگ تحمیلی) با نظام جمهوری اسلامی همچنین عظمت و اقتدار نظام در ابعاد مختلف و سه دهه تجربه بر آن در مقابله دشمن، احتمال تکرار برخورد سخت تضعیف شده و دشمن برای مقابله با نظام روش های خود را پییچیده تر نموده است؛ همچنان که ریشه های نظام جمهوری اسلامی عمیق تر و پیچیده تر شده است.

(0) نظر
X